Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Sunday, 31 July 2011

kEm AKLI

<29,30 & 31 Julai 2011>
Our tutor sir..

perghh.. best siot gie kem fizik kat AKLI.. memang gempak!! first nak pegi mcm malas je.. smpi sane hepy gegiler..  hehehe!
ape2 pun kem ni dsertai oleh 8 org pelajar perempuan.. gurlz rock!! hehehe.. lelaki 3 org jerk.. cian3.. hahaha tp aku harap sgt diaorg ley bwk ajaran nie kat boys yg lain.. (baiknyer aku.. huhuhu). nak story cikit ar..

atas tu tutor kiteorg.. hensemkn?? hah, humerous lg.. orgnyer ske buat lawak.. gempak! ape yg ckgu nie ajar kira boleh msk laa..  lgpun dia xdelah strict sgt.. so kiteorg x stress malah siap menikmati lg saat2 tu.. huhuhu poyo!


hah! bdak sebelah nie kira new fren aku.. gempak lah jugak!  first time 6pak dye nie cam blagak pun ade gak.. tp aku tgur je..'emm.. bdak mane??' pastu dya jwb 'skudai' perghh cam takut je.hehehe trus x jd nak kacau.. almaklumlah xbaek kenekn bdak! lgpun dye sorg je mse tu..baiknyer aku..huhuhu  oops lpe, name dia ni eyka. name penuh drahsiakn haha.. okey die ni dtg sini sbb 'kwn' ajak.. niatnyer dah slah tu tp dia okey.. die boleh dkatakn bijak laa.. dan orgnyer agak berani! dasyat tu.. oh yeah tdk tlupekn bdak ni kene dengki kaw2 punye ngan aku mase hari t'akhir kem tu.. padan mke dye!!HAHA.. ape2pun nice to meet u okey! next.

okey, nie namenyer sesi bergambar.. hahaah.. xde wat ape2.. tgh rehat mse tu..  thats y lah kteorg boring.. so isilah mse lapang dgn hal2 yg bfaedah cam ni.. faedahlah sgt.. ala utk kenang-kenangan kn??oh ye, bj biru tu namenyer bihan , yg tgh tu tipah kiteorg nie kira best fren lah jugak..  ok! next!
ok, yg diorg ni kwn sekelas.. 5 bestari 2011.. kusyuknyer diorg ni. hehehe.. konon lah..hahaah tp seriusly, diorg ni asik tgk kertas je! cbe tgk aku siap ade mse nak snap pic diorg lg..huhuhuhu dlm geng ni ade myra, maz, se'ah, ira n yg xde-didy.. rugi x ikut..
hahaha.. lame gler belajar! smpi malas dah aku nak jwb soalannyer.. dahlah ngantuk gler badak!! ni semua mlm td punyer pasal.. bergosip smpi xreti nak tdo! tp xley salahkn bdak ni.. psal aku yg angkat tgn nak join .. poyo an?? hahahaha


lastly, mase balik tu kiteorg singgah mkn kat mcD.. mula2 tu nak gi KFC tp ramai org.. smpi kat mcD pun same.. redha jelah.. abis mkn kiteorg jln kat dlm gedung.. kat MB pun same jugak rupenyer.. ramai org.. mungkin sbb esok nak puasa.. ape2 pun.. SELAMAT BERPUASA KPD SEMUA ORG ISLAM DI DUNIA..

Thursday, 28 July 2011

sAntAi Di pAntAi

perghh! bestnyer laut.. gie balau tuh.. pergi ngan abg, akak, nieces and my fren.. gempak sih but lain kali nak ajak ramai lagi laa.. bru best.. hehehehe mcm org putih slalu ckp the more the merrier..(speaking london~)huhuhu




well, nak story ckit ar kat cni..mase gerak nak pergi erin senyap jerk! yelah sorang2.. aku pun sbenarnya mls nak lyn dia.. hehehe just kidding! xdelah, dah dia diam xkan aku nak kecoh pulak.. walaupun masa tu aku dah EXCITED giler.. maklumlaa aku kan hantu air.. apa pun sampai sane kitaorg happy.


first, kitaorg mkn dulu-mkn mee.. mak aku yg tolong masakkn.. aku pulak tolong bwkkn n habiskn je hehehe..


second tu, kitaorg gie jln2 kat tepi pantai.. snap2 picture.. best sgt! ape2 pun x t'lupakn cameragirl kitaorg who is actually akak aku.. sorry ye jd bidan terjun jap..huhuhu. bukn ape nak snap pic nie, saja nak letak kat fb n nak buat kenangan.. nnti dah abis school susah nak jumpa. btul x? haha


third tu, kitaorg tgk line clear x? lepas tu bru mandi.. best, airnya sejuk! siap berendam lg. abis mase, kitaorg naik darat..( hehehe cam pelik je bunyinyer) kering bdn jap.. angin sepoi2 bhslah katekn.. so, cam korg tau.. lps berendam mesti lapar kan? so..kitaorg sambung mkn.. cume erin je yg berjaya habiskn mee mak aku tu.. tahniah.. lapar btul dia! hahaha.. well, next time aku nak jln2 lg ngan fren aku ea.. thankz to my lovely brother yg jd driver n penunggu setia brg kitaorg.. haha n xterlupakn niece2 aku yg tolong peningkn kepala. Bye3..


p/s: kat mane lg tmpt best nak rehatkn fikiran hah??

Monday, 25 July 2011

1,2,3 cIntA

1,2,3 CINTA

Hari pertama kutemu dirinya,
tersenyum selamba bermanis muka,
Menyelinap msk sbuah rasa,
Mendebar hati tiada terduga.

Hadir dirinya tiada ku percaya,
Membawa mentari sinar cahaya,
Mengajarkan aku erti bahagia,
Adakah ini namanya cinta?

Perasaan milikku kian celaru,
Menyingkap rahsia relung hatiku,
Seseungguhnya.. aku malu,
Mengakui dia di hatiku.

Kali kedua bertentang mata,
Dia mendekat meminta-minta,
Syukurku pada yg setia,
T’makbul doaku..si hamba hina.

Semenjak itu kami b’temu,
Mengundang rindu dtg b’tamu,
Menyulam kasih b’minggu-minggu,
Tiada sedar masa b’lalu.

Ucapan cinta tiada di kata,
Tegar aku terus setia,
Meski hati dibalut luka,
Relaku tunggu tuk selamanya.

Hubungan ini tiada tujuan,
Kerna kita tidak sehaluan,
Bila datang akan seruan,
Aku tetap menjadi puan.

Puting beliung melanda jiwa,
Tatkala dia mengungkap cinta,
Sambil memberi cincin petanda,
Merantai kami sampai syurga.

Kali ketiga ku tatap dirinya,
Waktu lena di kamar bahagia,
Malam ini menjadi saksinya,
Bahwa diriku hanya miliknya.

Gerbang itu telah ku lalui,
Besama dia bernama suami,
Semoga tuhan merahmati,
Cinta kami kekal abadi.

kenangan itu manis sekali,
permata hati penyeri kami,
1,2,3.. ku kira pasti,
ku cinta dirinya sepenuh hati.

Sesuci kasih,
  Nsyahira