Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Saturday, 27 August 2011

hEpY AIdILfItrI !!


*BESTARI MEMBERS*


t0 4ll my h4ns0m3 n pr3tty fr3nz,, y4y4 n4k w1sh h3py 41d1Lf1tr1,, SELAMAT HARI RAYA!!! y4y4 p0n n4k m1nt4k m44f k4t k0rg sum3,, h4r4p k0rg m44fk4n 34,, :D

sprt yg kite sume sedia maklumm,, lps raye ni kite ade trial,, so yaya nak wish u all best of luck!! n do well okeyy,, we can do it!!

last but not least,, kejarlah ilmu.. kerna kejayaan mengejarmu!!
KEJAYAAN itu MILIK KITA!!!


Thursday, 25 August 2011

sAkIt hAty (2)

KEDAI MAKAN SUEY!!

klau bce tajuk je mesty korang da tau entry ni kisah ape,, so nak story skit,, lpskn geramm!!
okey,,jumaat lps (lps tu ntah bile,, xingat) huhuhu,, okey jumaat lps, aq   g kota nak beli kperluan raye cam baju raye,, sluar raye,, sampul duit raye(utk mak ar), bunga hiasan n sbgnye...

penat seyh,, dah lah jumaat tu sekolah,, blk2 je kene bsiap nak g kota,, panas pulak tu.. aiseyman!! dugaan btul laa~ dah smpi kota,, jem pulak!! aduyaiii,,sabar jelah~ nak wat camne kn?? raye punye psl.. aq   n family redah je...

lps siap belanja,, aq   n family pon cari port nak mkn(utk bke tau..) hahaha... cari punyer cari akhirnya jumpe~ 'ala,kite mkn kat E****** jelah'... 'emm, k.long okey je'... 'okey,, kite bke kat sane'.. so, aq  ngan family pon grak g sane...

mse kiteorg smpi,, bru ade 2 kumpln manusia,, 1 ade kat kdai tu,, 1 lg xde tp dye da wat tempahan... so,, kiteorg pon happy laa,, ylakn.. kiranye mknn kiteorg mesti smpi cpt punyelah,, so its order time!! 'kak, order'... ' nak mkn ape?'...' nasi goreng 2,, nasi ayam 1, bla bla bla'.. 'jap2'... Aik!! dah sbut smpi abis bru dpt salin 1 je kiteorg punyer order,, pelik~ lembam btul waitress ni... dah aku tgh pose ni... ish!.. siap bo;ley mengeja pulak tu.. sabo jelah.. waitress mcm ni pon ade ke??!!

okey,, abis mse nak order,,, blom nak msk lg tu!! apelah diorg ni~ sabo aq   .sabo pose2.. xlama lps tu ramai gler msk kdai mkn tu,, nak bke kn?? so aq  n  family tunggu.. Aik! ape ni?? pelik je~ diorg order lambat tp dah dpt?? ish,, ini boley mndtgkn marah ni!! perghh,, aq  tgk jam dah pkul 7.21,, da bke siot,,,, air pon xsampi lg~ org lain da sedap mkn da.. aq  dah baran je!!

At the end,, aq   n family bla dr kdai tu.. sblm tu.. cme ade 2 order yg smpi kat meja kiteorg sdgkn kiteorg order bkn main byk lg,, klau ikut haty yg sakit ni memang diorg ni nak kene!! tp sabo,, pose kn?? so,, tyme nak bayo tu,, kkk anne sound diorg,, best tu.. nasib baik bkn aq  yg sound,, klau x.. xtaulah ape yg jd~ hehehe

kepulangan kiteorg diraikan dgn jelingan mata pekerja2 kat kdai tu,, perghh,, marah lah tu kene sound td.. lainkali klau buat keje tu,, buatlaa btul2.. jgn main2!!

moral of the story: bykkn bersabo di bln ramadhan ni!!
p/s: bkn nak burukkn kdai mkn tu,, skadar luahkn perasaan,, lgpon dulu kdai tu okey,, tp skrg jd camtu pulak~ hmm

Sunday, 21 August 2011

sAkIt hAty~ (1)

hAi sume,, lame seyh aq   xupdate blog ni,, dr 12 ramadhan sampai 22 ramadhan,, aiseyman,,, OMG! lamenyer,, hahaha... ni btul2 puase ni..wah,, sbnrnye byk gler nak cite ni,, dah 10 hari pendam,, tp xtau ingat lg ke x,, huhuhu

okey,, first story.. sblm ni ade sorg mamat tu ske usha2 aq   ,(bajet daa bgoz!),, okey kateknlah name dye A.. dye nie aq  knal kat fb,, mke dye yg ala2 cute tu xdelah wat aq  jatuh cinta..just sje main2,, boy nie tua 2 thn drpd aq   , dulu mse dye form5..anne form3.. mse tu ade jugak laa pasan dye ni,, tp dye wat xkisah je,, biase ar aq   buknnye cantik sgt pon!(xlaa sgt tp still cantik tau~) hehehe.. nak jdkn cite,, mse aq   tgh on9 fb,, boy ni tegor,, 'hye'.. aq   pon mse tu tgh boring,, lapor pulak tu(puase kn??)haha.. so, aq  lynlaa boy ni,, lyn punyer lyn sekali dye mintak no.. hmm,, biase ar tu lelaki.. mesty nak no hp punyer.. mmandangkn mke dye yg cute tu,, so aq on bg..tp pas tu rse terbodoh pulak! asal laa bg dye no fon aku ni?? ish!! first time aq  bg no fon kat bdak fb..pasni xnak bg lg ar~ huh!!

since then,, aq lyn dye msj..(ape kes??)haha.. sje je tu,, try market.. tp stiap kali kiteorg main msj,, dye mesti ajak aq ouple,, what the earth??!!! blom knal aku da nak ajak couple..jumpe pon blom pernah~ (nyampah cik!)... ape2  hal,, aku tetap tolak,, xmain laa couple ngan bdak fb,,(ecceh~),, bkn ape.. klau dye chat aq . pastu mintak no.. mesti dye wat camtu kat sume gurl yg dye tegor.. mse chat ngan dye kat fb first time tu pon aq da tau dye tu ade gf.. ala, tp ape salahnyer.. kwn kn?? whatever~ last2 dgr cite dye putus ngan gf dye.. dye ckp ar.. xtau btol ke x..

to be honest,, aq slalu juga stalking kat fb dye,, tgk dye wat ape je kn?? memang sah.. dye tu ske main2kn gurl,, excuse me! gurl lain bolehlaa ko nak tipu.. tp bkn aku k!! ayat dye memang power.. tp aq slalu anggap mende tu dye daa biase wat..so, xheranlaa klau dye pandai bodek gurl kn?? lelaki2.. susah sgt ke nak stia pd yg 1.. pelik?? well,, xsume lelaki same kn?? so,, jgn gara2 nila stitik rosak susu sbelanga..

end of story,, da 3 hari dye x msj aq , mane ntah dye hilang,, first day tu ade lah jugak aq  bg msj kat dye.. kwn kn??,, tp dye xbls.. so aq anggap dye da give up ar tu,, usha2 tp xdpt.. hehehe.. klau aq  on9 serentak ngan dye pon,, dye xkn kcau.. lantaklah dye.. as long as he happy.. well,, he is missing~ dont come back!!!

ape yg berlaku tu ade hikmahnyer,, every cloud has it silver lining right??,, ecceh speaking pulak!! huhuhu..
moral of the story,, jgn cpat percaye kat org.. xkire boy atau gurl..

Friday, 12 August 2011

bILE nAk SPM?? LEts chEck It OUt!!


waa,, SPM da dekat arrr,, cam x caye siot skrg da 17 thn..hehehe lps ni bebas.. tp cam takot pulak..huhuhu

frenz..frenz..frenz.. SPM tu short form utk Sijil Pelajaran Malaysia ke Sijil Paling Menakutkn?? hahaha.. poyo jerk! tp memang betulkn,, klau sijil ni berjaya menakutkn ramai..ala,, sumelah.. calon2 spm,, kn kn kn?? angguk kepale tu sikit.. =)haha

trus trang aq ckp, aq takot gler.. cam x sedia pulak,, cam nak putar blk mase pon ade gak,, tp xley..cam nak meraung siot! tp nak wat camne.. ni kira fight terakhir kiteorg,bench 5Best 2011 kat SMK Adela.. so, we must do the very best!! aiseyman,, speaking pulak daa~huhu

apa2 pun,, mesti korg xsabar kn nak tau pasal jadual ppriksaan?? Anne pon same,, sbb tu aq cari n aq jumpa jadual tu kat sini..
                                                       jAdUAL pEpErIksAAn SPM 2011
klik kat link tu klau nak tgk jadual SPM thn ni,, pastu pandai2lah korg download sendiri ea~

nape nak tau?? pasal nak susun mse utk ulang kajilah,, atleast xlah kelang-kabut plus berserabut nnti.. hehehe.. jadual jugak bg advantage kat kita para calon utk prepared apa yg patot..

korg daa sedia ke nak amik Sijil Paling Menakutkn ni?? haha.. korg ready k,, hope 4 the best,, do solat!! n other sunnat things,, ecceh. plus berusaha~ jgn lpe tawakal tau!! ianya mesti seiring dgn usaha kita tu.. huhuhu (pinjam ayat tcher Azim)

kpd calon2 SPM 2011 terutama 5 BESTARI a.k.a BESTARI MEMBERS!! aq doakn kita dpt mlakukn yg terbaek.. n hepykn mak n abah kite.. wish u luck guys!! kita boleh!! semangat2!! oops tdk terlupakn ex-bestari.. yg akan kekal bestari,, 1 org bdak skudai, Eyka,, n 1 org bdak saujana,,zetty..!!


Thursday, 11 August 2011

RaMaDHaN aL-MuBaRaK

PINPIN.. PONPON.. KETEPI2..RAMADHAN da dtg!!! hahaaha.. apelah, dah 10 hari puasa bru nak update blog.. hehehe bkn ape.. buzy ar.. lapo pun ade gak.. wakakaka.. lagipun semangat puasa tu dtg lambat sikit ar.. org lain da 10 hari puasa tp aq bru 2 hari.. nape?? haha sbb aq dpt ABC.. tau x ABC tu ape?xtau ea,, xpe aq bg tau ni.. ABC tu maksudnyer Allah Bagi Cuti.. hehehe.. biaselah wanita ni special sikit.. ecceh. =)



well, sprt yg korg lihat "bila bulan puasa mnjelma..maka gerbang syurga akan terbuka..serta pintu neraka akan tertutup n sume syaitan akan dirantai.."
walau apapun, nafsu tu ttp ade.. begitu juga dgn dugaan.. so, be careful n mantapkn iman korg k.. bln puasa ni kejap je.. 30 hari je.. apelah sgt.. tp klau dmanfaatkn spenuhnya, ia akan menjadi sprt 30 thn penuh iman.. fuh, dasyat tu!! mcm mane nak dptkn?? cari sendiri!! jgn mls! aq  ni
i bknnyer tau sgt.. ni pun dgr cite kwn.. teruja memang teruja beb!.. happening je rase.. tp nak buat tu yg leceh.. apa2pun kene tabahkn hati utk buat jugak! hehehe thats the spirit~
bile cite psl puasa..mesti akn blanjutn ke raye.. pastu tkait pulak nak main mercun.. aduyai,, mane nak cri mercun ni?? sume abg polis dah 'beli'.. free pulak tu.. hehehe
nasihat>> jgn main mercun.. kita main bunga api je..

ecceh, pdhal xde mercun an.. hehehe alasan je tu.. tp seriously, kat mane nak beli mercun hah?? well, walaupun aq ni gurl tp aq ni lasak cam boy.. so, xsalahkn gurl main mercun?? ala, rilek laa.. kes biase je tu..hehe tp klau dpt main meriam pon bagoz jugak! meriam buluh lg besttt.. eeeiii,, xsaba nak raye!! lg 19 hari je lg..huhuhu..

rindu nak dgr lagu raye,,mkn kuih raye,, n dpt kuih raye.. hehehe dah beso pon nak duit raye lg??xmalu kn?? tp nak wat camne,, aq anak bongsu.. so sis n abg aq kenelah bg jugak,, hehehe untung2.. untung jd anak last ni.. =).. xcam anak first, sbb diorg spatutnya yg hulur.. hulur ape?? hulur duit raye laa.. hehehe..

next, raye ni mesti best sbb sume sis raye kn sini.. ikut perkiraan aq jelah, tp xbape nak pasti lg.. thn lps diorg raye rumah mak mentua, thn ni rumah mak kandung pulak kot.. haha klau btul cam tu, memang happening gler ar kuarga Mohd yunos thn ni.. nak pulak aku memang ngam gler ngan bro-in-law aku.. sume pulak tu.. aiseyman,, camne ley jd cam tu??haha sbb perangai diorg tu sporting!! n gegiler,, same cam aku~ so, senang ar nak dekat.. ni blom cite psl diorg ajak main mercun lg.. hehe cam tbalik pulak.. spatutnye aku yg ajak diorg..haha.. apa2 pun gurlz a.k.a sis aku dok dlm rumah je.. mls kuar kot.. tp yg da kawin je.. yg still single cam Anne ,k.we n k.yuz join venture main mercun ngan bro-in-law n anak sedare tnakal.. ecceh, nakal cam moksu dia ar tu.. cam sape lg?? haha
aik?? blom abis puasa da msk mode raye?? hehe tlebih sudah~ bkn ape,, excited gler beb.. hari raye thn ni xkn aku sia2 kn.. ecceh.,, drama queen pulak! oh pocot! terkejut cik! sengal btul laa bdak2 kecik ni.. blom mlm dah main mercun.. buat terkejut aq je! nak marah..tp cian pulak.. dulu aq pon mcm tu jugak.. jd xley salahkn diorg.. memang best pon..

eh..eh.. dahlah,, jap lg nak bke..chaw dulu ea guys..perot ni dah main lagu rock da..hehehe sambung lain kali.. piece yawww~

Friday, 5 August 2011

AbOUt LOvE

cinta??  cinta tu ape?? sape yg bercinta?? ada ape dgn cinta?? mcm mane ley jatuh cinta?? betul ke cinta tu ade?? bukan nafsu ke?? emm.. byk betul persoalan yg nak dtanya.. tp ada ke yg sudi jwb??



well, aku percaye pd cinta sejati.. pd aku cinta tu suci murni.. ibarat shelai kain putih.. n kita yg b'tggjwb utk melakarkn impian, kisah, misi, tujuan  n so on.. ianya juga tpulang pd kita utk mmberi warna pd kain tsebut.. xkisahlah..hijau ke, kuning ke..hitam ke.. warnewarni ke.. cam pic kat sblh ni..asalkn xhambar.. kerna bg aku.. yg meriahkn kisah khidupn kita kat dunia ialah rase cinta.. xkiralah pd sape.. asalkn cinta itu tetap ade..

org yg kecewa dgn cinta slalu kate klau cinta tu menyakitkn..smpi ade yg kate klau diorg dah xnak tlibat dgn ape2 yg ade kene mengene ngan cinta.. ade ke patot?? look! jgn gara2 nila setitik, rosak susu sbelanga.. just bcoz korg gagal bercinta skali 2kali.. xbmaksud korg akan gagal selama-lamanya.. trust me! coz stiap org yg djdkn itu bpasang-pasangan.. okey.. so dont give up n keep trying! sunyi itu lebih menyakitkn.. kerna xkn ade yg nak dgr kate kita, sokong ape yg kita buat atau pun xde yg nak jaga kita or even marah kita.. tkadang kita perlu merase sakit utk menghargai sihat.. ape2 pun semuau yg yg berlaku kat dunia ni ade hikmahnya.. xskrg .. nnti..

well, betul ke cinta tu akn dtg n pergi??.. spenat-pnat kita melakar cinta.. tp akan hilang bila ombak o dugaan mndtg?? n kita akan biarkn je ombak tu dtg n hapuskn rase cinta yg penat kita bina?? biar btul..  or korg akan ptahankn selagi boleh?? emm, bg aku.. aku akn btahan, akan ku bina benteng yg paling kuat yg tbuat oleh rse syg, kjujurn, kpercayaan, keikhlasn, n paling penting dgn kredhaan Allah.. brulah cinta tu khusyuk.. huhuhu klau xdpt ku bina benteng akan aku lakar cinta tu stiap kali ombak dtg menghapus n aku hanya akan bserah apabila Allah mntakdirkn sbaliknya..

next, org kate first love tu susah nak lupakn.. iye ke?? bg aku btul... y?? sbb.. first love tulah yg ajar kita mengenal ape itu rse cinta.. rse rindu.. rse cemburu.. huhuhu~ over lak!  ape2 pun aku nak gi p'umpamaan skit.. cinta tu ibarat bara, bile ade oxygen.. bara tu akan jd api yg marak n klau xdpt dbendung .. ia akan mmbakar diri.. tp klau bara tu kita simbah dgn air yg sejuk. maka tpadamlah semangat cinta xkiralah brpa kali ia dtg menggugah.. means cinta tu tetap ade.. xkira versi syg o versi ske.. bile rse itu dibangkitkn.. maka bercintalah korg tp klau rse itu hanya dpandang sepi..maka cinta itu xkn mnjelma kat haty korg meski berulang kali dcuba pasti..

                                                                                                                         org kate.. cinta itu buta.. ye ke?? emm, aku rse istilah ni kluar sbb diorg nak ckp klau cinta tu xmengenal darjat, rupa ataupun duit.. rasionally, cinta mane buta sbb ia hanyalah sbuah rase yg x b'anggota..kn kn kn?? pelik je ngan istilah nie kn.. tp nak wat camne.. ade jugak yg stuju.. hehee   ade pulak yg kate cinta tu pekak, bisu n bodoh.. sbenarnye nak dtuju pd org yg bcinta tu tp xsampai haty lak.. tu yg tuju kat pkataan cinta huhu.. ape2 jelah..
                                                                                                      emm.. love at first sight?? ade ke? wujud ke?? pd aku.. ade.  y?? sbb bg aku cinta sejati tu bmula dgn first sight.. setahu aku.. bile time kita jatuh cinta tu kita sprt b'ada di awang2an.. btul o x aku tau lah.. tp pd aku.. bila time jatuh cinta tu.. kita akan rase 1 daya yg buat kita cam nak tgk je mke dia.. pastu asik pk pasal dia..  emm bestnyer klau cam tu kn..  mesti 1 hari xjumpa jd angau.. huhuhu ape2 pun aku teringin nak rse.. mntak2lah first love aku adalah love at first sight n merupakan cinta sejati aku yg akan kekal abadi.. aminnnn doakn aku okey..

*dahlah..sampi disini sahaja.. nnti klau ade lg aku sambung k.. semoga kita temui jodoh yg sejati*


Thursday, 4 August 2011

ExpErImEnt cIntA


setiap org miliki story n cara tsendiri dlm cinta.. begitu juga dgn seorg makhluk tuhan paling sexy ni.. yg dberi nama wanita..  tdpt 2 jenis gurl kat sini.. tp aku cme nak huraikn kisah gurl yg melakukan experiment cinta ni.. mesti korang pelikkn mcm mane istilah nie ley kluar?? the answer is.. aku tanya 1 sis nie name dia fai (name tipu2).. aku tanye.. kenapa byk sgt boy?? mane 1 yg ko nak?? pastu dia jwb dgn selamba .. xde,  saje buat experiment.. nak tgk mane yg better..  first tu, tkejut jugak.. tp what the earth.. anything can happen in this world.. ape2 pun, berikut ialah analysis experiment tsebut:

well, semuanyer bermula dgn someone name Joe.. dia seorg yg independent, intelligent, good looking, great job.. almost perfect in the worldlaa! mke ala2 Aaron Aziz gitu.. korang imaginelaa sndiri rupe dia ea.. hobby, main gym, travelling oversea, collect car, n visi dia ni nak dpt gelaran dato' before 30 years old n tlalu byk impian lain yg ingin dcapai..  RESULT- conclusionnyer, dia ialah 1 guy yg berjaya wat sis bukan sekadar falling in like tp falling in love.. whoah, dasyat tu! maklumlaa hati sis kn kering~.

camne ley kenal?? sis ni memang sengal gler.. mse tu.. tgh selisih kat tepi tandas.. ade ke patot dia pegi cocok armmuscle joe.. pastu boy tu pandang n lemparkn senyuman..fuhh, cute seyh cam aaron.. i likeee~. time tu brulaa terpandang mke dia yg ensem tu.. then, tuka2 no fon.. senang siot!haha org lawa~ next day, hang out together at mcD dr 10pm-2 am.. gler! xingat mse ke ape?? xde jam agaknyer diorg ni..  next weeknyer watch movie-mcD-kafe... asik kuar je, kira in love laa nie but hanye bbrp bulan shj. after came back from UK, everything change! dia dah xde mse..tuka job dr goverment-business.. jumpa pun 4,5,6 bulan skali.. contact pun 3 kali paling byk dlm mse 6 bulan .. sadisss! dgn alasan he was too busy n too much comittment.. tapi plik sbb sis ske ngn cara tu agak zalim n mcabar tp ble dpt laluinye rase puas yg tramat sgt n melalui itu die dapat tau n uji stakat mane kmampuan diri die tuk bertahan.. ayat  skema~

well, hati gurl mane yg x hancur?? x kosong?? xhampa?? cbe korang try test uji pk sikit.. boleh ke korang btahan bile ade dlm situasi cam ni?? nak kate ade bf cam xde.. nak kate xde kadang2 ade.. aku yg dgr cite nie pun dah naik confuse.. setiap org ade pasangan nyer.. right?? tp sis?? dia nak cam org len..bcinta, tunang n then kawen.. sbb Joe tu busy memanjang kalahkn PM..so, dia sedut sume cecair cinta pastu letak dlm balang.. tutup.. ikat tali.. campak kat laut.. cme Joe je yg teror tarik.. oleh sbb kurg hati ngan perasaan sis pasang tekad utk alih phatian n beri pluang pd org len utk isi kkosongan hati..namun, xde sape pun yg bjaya utk tuka ske kpd cinta.. since then.. experiment pun bmula..


 Guy no.1-Arm.. kwn kpd kwn yg kenalkn..underage 2 thn.. someone yg slow n innocent.. mke pun poyo je but still..ensem beb! kerja biase2 je, simple person 4 simple life.. aku kate sharing is caring so diorg kongsi everything.. mkn sesame.. blk keje amik.. tpkn Arm cam xley bdiri atas kaki sndiri..sumenyer harus bmula n dtemankn sis... ala ciannyer sis become wonder women tuk die.... ni cam nak kne reject je nie...haha.. 1 day mse sis n tha gangs nk kuar mkn ramai2 ade pselisihan fhm antara sis n arm...tgh moody kot mood arm mse tu. 1 ayat tkeluar dari mulut arm yg mmbuatkn aty sis terasa..(ade juga sis ni perasaan..) "ske aty la nk wat pe n g mane pe pon yg pntg die xnk amik pduli" dan jwpn ni jgk dgn serta mertanye kluar dari mulut sis"ok fine,xpayah peduli la"...after that they all trus lost contact tanpe ade ssape pn yg mngalah walaupn ape yg jd tu hnya perkara kcik je.. they all be in silence mode..Pada sis llaki byk lg kt dunia ni so kte chill.......

Guy no.2-Syam,berasal dr simpang renggam.bodybuilder gak(bkn bob the builder tau! haha), cute n sweet dgn lesut pipit..Simple guy tp agak anak mak laa,mgkin sbb die anak 1st kot n xpenah jao dr fmily.....hmmm cm xbest je kn??..knal mse sis n tha gangs gi karaoke ramai2 kat Red Box pelangi...class gtu.cm biase jgk kwn kpada kwnla yg rekomen. Oleh krana trase diri tu single minggle so sis on jelaa.. dr bkawan jd rapat dn smakin rapat. Opssss...lpe nk bg tau, lps dr jpe kt tmpt karaoke dorg xpenah jpe2 lg..still in contact n keep in touch..ni kira tsuke dalam talifon jelaa.. emm, cinta talifon pun ade jugakka?? hahaha pelik!! diorg xthn lama laa coz' cinta jarak jauh..
pd sis, xperlu tlalu pk tntg something yg xde, better look at something yg ade dpn mate.

Guy no.3-Har, imigresen..still in a nice body category ar.. anak pak imam tuh..ish3.. hanya pandang2 jeling2 dr jauh utk sesatu masa.. pastu tjumpa n tuka no fon..usha laa apelg? mse tu masing2 tgh sunyi~ dia frust sbb clash ngan gf dia.. sis lak tgh sibuk alihkn hati ke org len.now sis focus kat Har..tp xlama..dlm 2,3 bulan je sbb ex-gf Har mintak return balik cam Superman return laa pulak.. tp superman return dharapkn.. gf dia pulak xde pun xpe...hahaha then, sis still ley handle diri dia coz dia cme tsyg je.. xlaa in love pun.. pd sis, hati n perasaan org xley nak paksa. so dia voluntier undur diri..cian3

Guy no.4-Wan, combine 1(wan) n 5(Fai).. cayalah.. but still x lama gak!.xhensem pon tp xreti bsyukur ble dpt yg not bad cm sis... diorg ni knal kat kedai mkn..emm, Wan dtg kat sit n mintak no fon.. kbetuln mse tu memang xde partner jd utk hargai kegentlemen yg x dharapkn langsung.. bg jugalaa.. tp  sms n call xbape dlayan..asal boley je spy org xkecik hati..tp Wan xpernah giveup n keep trying.. jd xsalahkn bg peluang pd yg bsungguh2.. so, couple walaupun xde feeling tp still jln kn tggjwb as his gf gak..baiknyer aii..(emm.. tggjwb laa sgt!) then, Wan dhantar ke ishihara,jepun atas urusan kerja slama seminggu.. when he came back, he changed such as kurg bg perhatian, kurg bckp..segala-galanya laa.. after a month,dia dhantar ke jepun skali lg utk 6 bln n kali ni dia pergi tnpa pengetahuan sis.  his gone~ dpt tau pun dr bestfren dia.. sian sis..dia trase giveup n mls nak bg pluang pd llaki lg. pd sis, llaki just nak amik advantage with a gurl...jd take it easy je laaa xpyh pk2 sgt..sis brenti kje n blek kmpg n jaokn diri dari org yg die knl wat smentara waktu n hanye sbuln skali je sis trun bndr jumpe mereka2 yang rapat ngn die n tym tu la hadirnye guy no5 n 6 skali gus...hahaha

Klau dulu sis hny dgn seorg dlm satu mse tp skarg die hanye pk "klu guy nak men2 jom kte men2,aty n prasaan xley dipakse n nikmati jela kbahagiaan walaupun skejap daripada xder lgsgkn..." hahaha da jd jahat la plak...mgkin sb keadaan n pengalaman yg ajar fai jd cmtu... xley nk slhkn fai jgk kn.....Boy n Epul adalah orang tpilih tuk jd bf fai...boy seorang yang perhatian tp bz sgt slalu out station sb kje mkn gaji kn kn kn n sweet je orgnye...fhm2 jelaa...manakala Epul mmiliki kdai saloon sndr(bos),tp die bukan sotong ea sbb die mmiliki raut muke yg ganas ala brother2 gtu... (woah..dlm hati ade taman..)oleh krana sis duk kmpg je n skali skala je trun jb sng je die arrange mase tuk bagikn antara boy n epul dtambahkan la ngn bznyer boy tu jd mse yg ader diisi dgn Epul jelaa...da die je yang ader... tuk mhargai sygnye Epul pd sis, sis layankan jela si Epul niii... phatian sis lbih pd Epul sb die ader byk mse tuk sis.  "well done laa"
 
stelah bbrape lame blalu,tbe2 je the real bf(Joe) mke a call...apelg meloncat kgembiraan la sis.. huhu. Date wit joe again n hang out 2gether..mesti best glerkn..Joe tnye kabo n ape yg sis wat slame die bz adakah sis nakal?. wow ni korang kne respek skit ea...dgn slamba je sis story kat joe apew yg dy wat tmasuk misi dy wat experiment cinta n usaha die tuk alihkn cinta pd org len...haha... yg lg best nyer Joe rilex je n joe ckap"i bukan saje wanna be came ur lover but ur best frenz too n i knw wat u did n who u are,u can tke cre of ur self n handdle ur problem rasionally...thats who u r n i like it"...Bestnyer. after thats sis plak tnye Joe "i da tpenat ngn sume ni,r u still my bf??"... u all rse la kn joe tu ckp ape??... jwpnnye"ofcourse la, i nk u fhm komitment i n tgu i stakat yg u mampu n i nk tgk stakat mane u mampu tuk bertahan ngn i sbb i tau i xder mse tuk u n kadang2 agak zalim xpdulikn u"...Fuhhh....class gtu n sis hnye ckp "i pn nk tgk stakat mane i mampu tuk btahan..."
Kte harus bagi pluang pd dri kte tuk mcube ssuatu yg lain walaupon mnunggu tp bukan dgn khidupan yg kosong tu...jgn ikutkn sgt dengan cintaa...

Ape2 pun.. life still go on.. and the story is not over yet..so ambillah sbrp byk moral value yg ade dr cite ni..



Wednesday, 3 August 2011

fAmiLy dinnEr

family dinner?? korang slalu x wat bende camni?? klau nak tau nilah xtvt kegemaran keluarga aku yg tercinta.. nak wat camne, dah diorg ni minat mkn.. belasah ajelah!! huhuhu tp yg pelik tu, aku susah betul nak mkn.. cam gie suruh bperang pulak.. padahal ape yg susah sgt?? tinggal nganga bukak mulut pastu suap n then mkn.. tp aku xley ar..  time mkn tu pun aku mkn cam biase je.xder ar smpi gegile cam diorg tu..hehehe kuarga sapelah tu ekh??

ape2 hal, time ni kitorg gie mkn kat seafood kongkong, johor. kakwe yg belanja sempene besday dia.. byk betul duit..haha.. okey, yg ikut serta adalah 1 kuarga aku kecuali abgku, Farhan tercinta.. dia nie kat seremban jd xsempat balik.. rugilah ko bang oi!!!

First n foremost, ecceeh speaking lak! huhuhu.. okey time nie kiteorg tgh gathering kat rumah k.myn.. tunggu ahli kuarga yg len bru gerak same2.. sementara xde bende nak dbuat tu kiteorg dgn rela dan senang hati menghabiskn memory card camera k.long..hehehe ala, dia pun join sekali! haha.. so apelg?? kiteorg pun posing sana, posing sini.. snap sane, snap sini.. smpi kaum lelaki yg tgk pun jd pelik! bile lah diorg ni nak habis bergambar??haha.. sorrylah abg2 iparku, kerna xmengendahknmu buat sementara waktu.. nak wat camne, hobby tu!! so, xley nak salahkn kami.. hahaha.
                                                                                                         next, okey.. sebelah nie pic bersama ibu terkasih!! haha.. tanpa puan ramlah xlahirlaa kami 8 org adik beradik kat bumi ni..huhu thankz mak!! wE lOvE yOU~ so, sume nak snap pic ngan mak tp sbhgn je yg dletak kt sini.. smpi cucu dia pun join skali.. memang pujaan btul pn ramlah ni.. glamor  u!!
                                                                                                        okey then, yg sblh ni sambungan hobby kiteorg cme yg ni skali snap agak ramai cikit yg menyibuknyer.. huhu termsk aku!haha
lastly, nie pic kiteorg tgh mkn,, yg besar kat tgh tu mak & abah tersayang, atas sblh kiri.. k.long n hubby dia (ina&izan).. sblhnya k.ngah n  hubby dia (leha&saleh).. nextnyer, k.uda n hubby juga (ida&irul) n the last married couple at the time being is bwh diorg iaitu k.myn n hubby dia jugak! (myn&nizat).. okey last but not least, are my sister n I, still single okey.. dr kiri, k.yuz (fifiee).. me (anne).. & k.we (wawa).. oops yg lelaki last skali tu 'kwn k.we'.. dia bukan genetik en mohd yunos okey~ haha..


End of story.. sape kate ade adik beradik ramai especially perempuan tu menyusahkn?? look at me, im so happy with them!!  n im so grateful to have them in my life.. thank God!