Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Friday, 5 August 2011

AbOUt LOvE

cinta??  cinta tu ape?? sape yg bercinta?? ada ape dgn cinta?? mcm mane ley jatuh cinta?? betul ke cinta tu ade?? bukan nafsu ke?? emm.. byk betul persoalan yg nak dtanya.. tp ada ke yg sudi jwb??



well, aku percaye pd cinta sejati.. pd aku cinta tu suci murni.. ibarat shelai kain putih.. n kita yg b'tggjwb utk melakarkn impian, kisah, misi, tujuan  n so on.. ianya juga tpulang pd kita utk mmberi warna pd kain tsebut.. xkisahlah..hijau ke, kuning ke..hitam ke.. warnewarni ke.. cam pic kat sblh ni..asalkn xhambar.. kerna bg aku.. yg meriahkn kisah khidupn kita kat dunia ialah rase cinta.. xkiralah pd sape.. asalkn cinta itu tetap ade..

org yg kecewa dgn cinta slalu kate klau cinta tu menyakitkn..smpi ade yg kate klau diorg dah xnak tlibat dgn ape2 yg ade kene mengene ngan cinta.. ade ke patot?? look! jgn gara2 nila setitik, rosak susu sbelanga.. just bcoz korg gagal bercinta skali 2kali.. xbmaksud korg akan gagal selama-lamanya.. trust me! coz stiap org yg djdkn itu bpasang-pasangan.. okey.. so dont give up n keep trying! sunyi itu lebih menyakitkn.. kerna xkn ade yg nak dgr kate kita, sokong ape yg kita buat atau pun xde yg nak jaga kita or even marah kita.. tkadang kita perlu merase sakit utk menghargai sihat.. ape2 pun semuau yg yg berlaku kat dunia ni ade hikmahnya.. xskrg .. nnti..

well, betul ke cinta tu akn dtg n pergi??.. spenat-pnat kita melakar cinta.. tp akan hilang bila ombak o dugaan mndtg?? n kita akan biarkn je ombak tu dtg n hapuskn rase cinta yg penat kita bina?? biar btul..  or korg akan ptahankn selagi boleh?? emm, bg aku.. aku akn btahan, akan ku bina benteng yg paling kuat yg tbuat oleh rse syg, kjujurn, kpercayaan, keikhlasn, n paling penting dgn kredhaan Allah.. brulah cinta tu khusyuk.. huhuhu klau xdpt ku bina benteng akan aku lakar cinta tu stiap kali ombak dtg menghapus n aku hanya akan bserah apabila Allah mntakdirkn sbaliknya..

next, org kate first love tu susah nak lupakn.. iye ke?? bg aku btul... y?? sbb.. first love tulah yg ajar kita mengenal ape itu rse cinta.. rse rindu.. rse cemburu.. huhuhu~ over lak!  ape2 pun aku nak gi p'umpamaan skit.. cinta tu ibarat bara, bile ade oxygen.. bara tu akan jd api yg marak n klau xdpt dbendung .. ia akan mmbakar diri.. tp klau bara tu kita simbah dgn air yg sejuk. maka tpadamlah semangat cinta xkiralah brpa kali ia dtg menggugah.. means cinta tu tetap ade.. xkira versi syg o versi ske.. bile rse itu dibangkitkn.. maka bercintalah korg tp klau rse itu hanya dpandang sepi..maka cinta itu xkn mnjelma kat haty korg meski berulang kali dcuba pasti..

                                                                                                                         org kate.. cinta itu buta.. ye ke?? emm, aku rse istilah ni kluar sbb diorg nak ckp klau cinta tu xmengenal darjat, rupa ataupun duit.. rasionally, cinta mane buta sbb ia hanyalah sbuah rase yg x b'anggota..kn kn kn?? pelik je ngan istilah nie kn.. tp nak wat camne.. ade jugak yg stuju.. hehee   ade pulak yg kate cinta tu pekak, bisu n bodoh.. sbenarnye nak dtuju pd org yg bcinta tu tp xsampai haty lak.. tu yg tuju kat pkataan cinta huhu.. ape2 jelah..
                                                                                                      emm.. love at first sight?? ade ke? wujud ke?? pd aku.. ade.  y?? sbb bg aku cinta sejati tu bmula dgn first sight.. setahu aku.. bile time kita jatuh cinta tu kita sprt b'ada di awang2an.. btul o x aku tau lah.. tp pd aku.. bila time jatuh cinta tu.. kita akan rase 1 daya yg buat kita cam nak tgk je mke dia.. pastu asik pk pasal dia..  emm bestnyer klau cam tu kn..  mesti 1 hari xjumpa jd angau.. huhuhu ape2 pun aku teringin nak rse.. mntak2lah first love aku adalah love at first sight n merupakan cinta sejati aku yg akan kekal abadi.. aminnnn doakn aku okey..

*dahlah..sampi disini sahaja.. nnti klau ade lg aku sambung k.. semoga kita temui jodoh yg sejati*


No comments:

Post a Comment