Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Thursday, 4 August 2011

ExpErImEnt cIntA


setiap org miliki story n cara tsendiri dlm cinta.. begitu juga dgn seorg makhluk tuhan paling sexy ni.. yg dberi nama wanita..  tdpt 2 jenis gurl kat sini.. tp aku cme nak huraikn kisah gurl yg melakukan experiment cinta ni.. mesti korang pelikkn mcm mane istilah nie ley kluar?? the answer is.. aku tanya 1 sis nie name dia fai (name tipu2).. aku tanye.. kenapa byk sgt boy?? mane 1 yg ko nak?? pastu dia jwb dgn selamba .. xde,  saje buat experiment.. nak tgk mane yg better..  first tu, tkejut jugak.. tp what the earth.. anything can happen in this world.. ape2 pun, berikut ialah analysis experiment tsebut:

well, semuanyer bermula dgn someone name Joe.. dia seorg yg independent, intelligent, good looking, great job.. almost perfect in the worldlaa! mke ala2 Aaron Aziz gitu.. korang imaginelaa sndiri rupe dia ea.. hobby, main gym, travelling oversea, collect car, n visi dia ni nak dpt gelaran dato' before 30 years old n tlalu byk impian lain yg ingin dcapai..  RESULT- conclusionnyer, dia ialah 1 guy yg berjaya wat sis bukan sekadar falling in like tp falling in love.. whoah, dasyat tu! maklumlaa hati sis kn kering~.

camne ley kenal?? sis ni memang sengal gler.. mse tu.. tgh selisih kat tepi tandas.. ade ke patot dia pegi cocok armmuscle joe.. pastu boy tu pandang n lemparkn senyuman..fuhh, cute seyh cam aaron.. i likeee~. time tu brulaa terpandang mke dia yg ensem tu.. then, tuka2 no fon.. senang siot!haha org lawa~ next day, hang out together at mcD dr 10pm-2 am.. gler! xingat mse ke ape?? xde jam agaknyer diorg ni..  next weeknyer watch movie-mcD-kafe... asik kuar je, kira in love laa nie but hanye bbrp bulan shj. after came back from UK, everything change! dia dah xde mse..tuka job dr goverment-business.. jumpa pun 4,5,6 bulan skali.. contact pun 3 kali paling byk dlm mse 6 bulan .. sadisss! dgn alasan he was too busy n too much comittment.. tapi plik sbb sis ske ngn cara tu agak zalim n mcabar tp ble dpt laluinye rase puas yg tramat sgt n melalui itu die dapat tau n uji stakat mane kmampuan diri die tuk bertahan.. ayat  skema~

well, hati gurl mane yg x hancur?? x kosong?? xhampa?? cbe korang try test uji pk sikit.. boleh ke korang btahan bile ade dlm situasi cam ni?? nak kate ade bf cam xde.. nak kate xde kadang2 ade.. aku yg dgr cite nie pun dah naik confuse.. setiap org ade pasangan nyer.. right?? tp sis?? dia nak cam org len..bcinta, tunang n then kawen.. sbb Joe tu busy memanjang kalahkn PM..so, dia sedut sume cecair cinta pastu letak dlm balang.. tutup.. ikat tali.. campak kat laut.. cme Joe je yg teror tarik.. oleh sbb kurg hati ngan perasaan sis pasang tekad utk alih phatian n beri pluang pd org len utk isi kkosongan hati..namun, xde sape pun yg bjaya utk tuka ske kpd cinta.. since then.. experiment pun bmula..


 Guy no.1-Arm.. kwn kpd kwn yg kenalkn..underage 2 thn.. someone yg slow n innocent.. mke pun poyo je but still..ensem beb! kerja biase2 je, simple person 4 simple life.. aku kate sharing is caring so diorg kongsi everything.. mkn sesame.. blk keje amik.. tpkn Arm cam xley bdiri atas kaki sndiri..sumenyer harus bmula n dtemankn sis... ala ciannyer sis become wonder women tuk die.... ni cam nak kne reject je nie...haha.. 1 day mse sis n tha gangs nk kuar mkn ramai2 ade pselisihan fhm antara sis n arm...tgh moody kot mood arm mse tu. 1 ayat tkeluar dari mulut arm yg mmbuatkn aty sis terasa..(ade juga sis ni perasaan..) "ske aty la nk wat pe n g mane pe pon yg pntg die xnk amik pduli" dan jwpn ni jgk dgn serta mertanye kluar dari mulut sis"ok fine,xpayah peduli la"...after that they all trus lost contact tanpe ade ssape pn yg mngalah walaupn ape yg jd tu hnya perkara kcik je.. they all be in silence mode..Pada sis llaki byk lg kt dunia ni so kte chill.......

Guy no.2-Syam,berasal dr simpang renggam.bodybuilder gak(bkn bob the builder tau! haha), cute n sweet dgn lesut pipit..Simple guy tp agak anak mak laa,mgkin sbb die anak 1st kot n xpenah jao dr fmily.....hmmm cm xbest je kn??..knal mse sis n tha gangs gi karaoke ramai2 kat Red Box pelangi...class gtu.cm biase jgk kwn kpada kwnla yg rekomen. Oleh krana trase diri tu single minggle so sis on jelaa.. dr bkawan jd rapat dn smakin rapat. Opssss...lpe nk bg tau, lps dr jpe kt tmpt karaoke dorg xpenah jpe2 lg..still in contact n keep in touch..ni kira tsuke dalam talifon jelaa.. emm, cinta talifon pun ade jugakka?? hahaha pelik!! diorg xthn lama laa coz' cinta jarak jauh..
pd sis, xperlu tlalu pk tntg something yg xde, better look at something yg ade dpn mate.

Guy no.3-Har, imigresen..still in a nice body category ar.. anak pak imam tuh..ish3.. hanya pandang2 jeling2 dr jauh utk sesatu masa.. pastu tjumpa n tuka no fon..usha laa apelg? mse tu masing2 tgh sunyi~ dia frust sbb clash ngan gf dia.. sis lak tgh sibuk alihkn hati ke org len.now sis focus kat Har..tp xlama..dlm 2,3 bulan je sbb ex-gf Har mintak return balik cam Superman return laa pulak.. tp superman return dharapkn.. gf dia pulak xde pun xpe...hahaha then, sis still ley handle diri dia coz dia cme tsyg je.. xlaa in love pun.. pd sis, hati n perasaan org xley nak paksa. so dia voluntier undur diri..cian3

Guy no.4-Wan, combine 1(wan) n 5(Fai).. cayalah.. but still x lama gak!.xhensem pon tp xreti bsyukur ble dpt yg not bad cm sis... diorg ni knal kat kedai mkn..emm, Wan dtg kat sit n mintak no fon.. kbetuln mse tu memang xde partner jd utk hargai kegentlemen yg x dharapkn langsung.. bg jugalaa.. tp  sms n call xbape dlayan..asal boley je spy org xkecik hati..tp Wan xpernah giveup n keep trying.. jd xsalahkn bg peluang pd yg bsungguh2.. so, couple walaupun xde feeling tp still jln kn tggjwb as his gf gak..baiknyer aii..(emm.. tggjwb laa sgt!) then, Wan dhantar ke ishihara,jepun atas urusan kerja slama seminggu.. when he came back, he changed such as kurg bg perhatian, kurg bckp..segala-galanya laa.. after a month,dia dhantar ke jepun skali lg utk 6 bln n kali ni dia pergi tnpa pengetahuan sis.  his gone~ dpt tau pun dr bestfren dia.. sian sis..dia trase giveup n mls nak bg pluang pd llaki lg. pd sis, llaki just nak amik advantage with a gurl...jd take it easy je laaa xpyh pk2 sgt..sis brenti kje n blek kmpg n jaokn diri dari org yg die knl wat smentara waktu n hanye sbuln skali je sis trun bndr jumpe mereka2 yang rapat ngn die n tym tu la hadirnye guy no5 n 6 skali gus...hahaha

Klau dulu sis hny dgn seorg dlm satu mse tp skarg die hanye pk "klu guy nak men2 jom kte men2,aty n prasaan xley dipakse n nikmati jela kbahagiaan walaupun skejap daripada xder lgsgkn..." hahaha da jd jahat la plak...mgkin sb keadaan n pengalaman yg ajar fai jd cmtu... xley nk slhkn fai jgk kn.....Boy n Epul adalah orang tpilih tuk jd bf fai...boy seorang yang perhatian tp bz sgt slalu out station sb kje mkn gaji kn kn kn n sweet je orgnye...fhm2 jelaa...manakala Epul mmiliki kdai saloon sndr(bos),tp die bukan sotong ea sbb die mmiliki raut muke yg ganas ala brother2 gtu... (woah..dlm hati ade taman..)oleh krana sis duk kmpg je n skali skala je trun jb sng je die arrange mase tuk bagikn antara boy n epul dtambahkan la ngn bznyer boy tu jd mse yg ader diisi dgn Epul jelaa...da die je yang ader... tuk mhargai sygnye Epul pd sis, sis layankan jela si Epul niii... phatian sis lbih pd Epul sb die ader byk mse tuk sis.  "well done laa"
 
stelah bbrape lame blalu,tbe2 je the real bf(Joe) mke a call...apelg meloncat kgembiraan la sis.. huhu. Date wit joe again n hang out 2gether..mesti best glerkn..Joe tnye kabo n ape yg sis wat slame die bz adakah sis nakal?. wow ni korang kne respek skit ea...dgn slamba je sis story kat joe apew yg dy wat tmasuk misi dy wat experiment cinta n usaha die tuk alihkn cinta pd org len...haha... yg lg best nyer Joe rilex je n joe ckap"i bukan saje wanna be came ur lover but ur best frenz too n i knw wat u did n who u are,u can tke cre of ur self n handdle ur problem rasionally...thats who u r n i like it"...Bestnyer. after thats sis plak tnye Joe "i da tpenat ngn sume ni,r u still my bf??"... u all rse la kn joe tu ckp ape??... jwpnnye"ofcourse la, i nk u fhm komitment i n tgu i stakat yg u mampu n i nk tgk stakat mane u mampu tuk bertahan ngn i sbb i tau i xder mse tuk u n kadang2 agak zalim xpdulikn u"...Fuhhh....class gtu n sis hnye ckp "i pn nk tgk stakat mane i mampu tuk btahan..."
Kte harus bagi pluang pd dri kte tuk mcube ssuatu yg lain walaupon mnunggu tp bukan dgn khidupan yg kosong tu...jgn ikutkn sgt dengan cintaa...

Ape2 pun.. life still go on.. and the story is not over yet..so ambillah sbrp byk moral value yg ade dr cite ni..



1 comment:

  1. Armmse 29.
    And " the cog".
    Aryans and nurses?
    With MD V and Karl Rove?
    Kansas and Raphy?
    Maine?
    All with Cocuk?
    And Texcoco?
    Explain.
    Start with Syspur - Sysdy- Sypenn.
    And Syria.
    And end up telling us about Searadm 2.

    ReplyDelete