Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Thursday, 11 August 2011

RaMaDHaN aL-MuBaRaK

PINPIN.. PONPON.. KETEPI2..RAMADHAN da dtg!!! hahaaha.. apelah, dah 10 hari puasa bru nak update blog.. hehehe bkn ape.. buzy ar.. lapo pun ade gak.. wakakaka.. lagipun semangat puasa tu dtg lambat sikit ar.. org lain da 10 hari puasa tp aq bru 2 hari.. nape?? haha sbb aq dpt ABC.. tau x ABC tu ape?xtau ea,, xpe aq bg tau ni.. ABC tu maksudnyer Allah Bagi Cuti.. hehehe.. biaselah wanita ni special sikit.. ecceh. =)



well, sprt yg korg lihat "bila bulan puasa mnjelma..maka gerbang syurga akan terbuka..serta pintu neraka akan tertutup n sume syaitan akan dirantai.."
walau apapun, nafsu tu ttp ade.. begitu juga dgn dugaan.. so, be careful n mantapkn iman korg k.. bln puasa ni kejap je.. 30 hari je.. apelah sgt.. tp klau dmanfaatkn spenuhnya, ia akan menjadi sprt 30 thn penuh iman.. fuh, dasyat tu!! mcm mane nak dptkn?? cari sendiri!! jgn mls! aq  ni
i bknnyer tau sgt.. ni pun dgr cite kwn.. teruja memang teruja beb!.. happening je rase.. tp nak buat tu yg leceh.. apa2pun kene tabahkn hati utk buat jugak! hehehe thats the spirit~
bile cite psl puasa..mesti akn blanjutn ke raye.. pastu tkait pulak nak main mercun.. aduyai,, mane nak cri mercun ni?? sume abg polis dah 'beli'.. free pulak tu.. hehehe
nasihat>> jgn main mercun.. kita main bunga api je..

ecceh, pdhal xde mercun an.. hehehe alasan je tu.. tp seriously, kat mane nak beli mercun hah?? well, walaupun aq ni gurl tp aq ni lasak cam boy.. so, xsalahkn gurl main mercun?? ala, rilek laa.. kes biase je tu..hehe tp klau dpt main meriam pon bagoz jugak! meriam buluh lg besttt.. eeeiii,, xsaba nak raye!! lg 19 hari je lg..huhuhu..

rindu nak dgr lagu raye,,mkn kuih raye,, n dpt kuih raye.. hehehe dah beso pon nak duit raye lg??xmalu kn?? tp nak wat camne,, aq anak bongsu.. so sis n abg aq kenelah bg jugak,, hehehe untung2.. untung jd anak last ni.. =).. xcam anak first, sbb diorg spatutnya yg hulur.. hulur ape?? hulur duit raye laa.. hehehe..

next, raye ni mesti best sbb sume sis raye kn sini.. ikut perkiraan aq jelah, tp xbape nak pasti lg.. thn lps diorg raye rumah mak mentua, thn ni rumah mak kandung pulak kot.. haha klau btul cam tu, memang happening gler ar kuarga Mohd yunos thn ni.. nak pulak aku memang ngam gler ngan bro-in-law aku.. sume pulak tu.. aiseyman,, camne ley jd cam tu??haha sbb perangai diorg tu sporting!! n gegiler,, same cam aku~ so, senang ar nak dekat.. ni blom cite psl diorg ajak main mercun lg.. hehe cam tbalik pulak.. spatutnye aku yg ajak diorg..haha.. apa2 pun gurlz a.k.a sis aku dok dlm rumah je.. mls kuar kot.. tp yg da kawin je.. yg still single cam Anne ,k.we n k.yuz join venture main mercun ngan bro-in-law n anak sedare tnakal.. ecceh, nakal cam moksu dia ar tu.. cam sape lg?? haha
aik?? blom abis puasa da msk mode raye?? hehe tlebih sudah~ bkn ape,, excited gler beb.. hari raye thn ni xkn aku sia2 kn.. ecceh.,, drama queen pulak! oh pocot! terkejut cik! sengal btul laa bdak2 kecik ni.. blom mlm dah main mercun.. buat terkejut aq je! nak marah..tp cian pulak.. dulu aq pon mcm tu jugak.. jd xley salahkn diorg.. memang best pon..

eh..eh.. dahlah,, jap lg nak bke..chaw dulu ea guys..perot ni dah main lagu rock da..hehehe sambung lain kali.. piece yawww~

No comments:

Post a Comment