Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Thursday, 22 September 2011

dAtIng hAlAl ??



the BIG question is ... aderw kerwww ?

isu ni aq dpt dr 1 komik majalah.. saje je nak tulis dr sudut pandang aqpulak.. so let check it out ! hehe..

okey,, first n foremost.. betul ke dating halal 2 ade ?? aq rase la kn......ADE !!! y ?? hah,, senang je nak jwb.. jaga batas pergaulan.. halal laa dating 2..

kn org kate.. couple 2 haram.. y ?? sbb couple 2 means hanya berdua.. ble berdua maka akan ade yg ketiga.. kita juga sbg muslim dharuskn utk mengelak dr berdua-duan..

so senang je nak dating halal.. ajaklaa org teman.. x kiralaaa  adik ke ,, kwn ke ,, anak sedare ,, asal kn org 2 berade ngan pasangan 2 sepanjang mase... n paling penting !! xpernah meninggalkn pasangan 2 utk talk in private or ckp scr berdua je.. hah ! harus dielakkn 2 !! huhu..

next,, pastikn tiada touching2 .. jgn pegang2 ea !! strictly NO WAY !! haha.. langkah berjaga-jaga je 2.. spy x terjerumus kpd zina.. almaklumlaa,, couple ni org kate kebiasaannyer terarah pd 2 n lebih kurg zina pd peringkat awal laa..


aq ni bkn baik sgt nak bg nasihat.. aq pon xtau lagi nanti kedepan aq camne ?? buat mende 2 ke x ?? maksudnyer,, xconfirm laa aq couple ke x ?? mse couple ade pegang2 ke x ?? so,  anggap jelaa entry ni sbg peringatan pd diri sendiri..

couple ni mcm susah je kn ? kawen jelaa senang !! nak wat lebih dr 2 pon boleh~

tp 2laa,, bdak zaman skrg mane nak camtu.. dyeorg nak cri pengalaman dulu..nak cari yg terbaik dulu.. mcm2 lagi laa alasan yg ade.. tp cbe pk balik.. nak pengalaman ?? means bersedia tuk dsakiti lps 2 bercinta lg.. dan lagi.. dan lagi.. smpi ade yg setia ?? da ready ke nak hadapi 2 ?? memang laa xperlu takot.. tp buat ape nak bercinta klau xsetia n xnak jayakn cinta 2 ?? .. next.. nk cari yg terbaik ?? dyeorg tau ke ape yg terbaik tuk dyeorg ?? dyeorg main pilih je.. bkn ade wat solat istikharah.. sape yg wat 2 .. TAHNIAH !  means dye memang nak terbaik tuk diri dye n dye tau mcm mane nak cari selain ade byk pilihan iaitu dgn minta bantuan Allah..


xgune dyeorg bercinta.. bercouple bagai nak rak smpi dating in haram gegiler tp lastly putuslaa.. clashlaa..xde jodohlaa.. MENGAPA MENYINTA ANDAINYA X SETIA ?? haha.. so kalau dyeorg dating halal xlaa rugi ape2 kn ?? yla,, xde pegang2,, xde kiss2,, so still suci gtu..

~oklaa.. sampi sini je aq membebel ! haha.. k bye.. renung2knlaa~


1 comment: