Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Wednesday, 11 February 2015

Practical Life Short Story

5 Wives . 1 Husband
WHAT . WHY .  WHERE . WHEN . WHO . HOW .



What / Apa ?
ianya latihan industri bagi pelajar sem akhir


Why / Kenapa ?
err.. kenape ek? jap.. ouh! MUNGKIN dyeorg nak introduce work environment to student. MUNGKIN lha.... oh ye.. lagi satu dyeorg nak training kite.. mcm mne kite nak adapt dgn culture kat office.. communication. knowledge.. semua bende tu lha


Where / Kat mana ?
awak kat mana... awak awak kat mane... saya stay kat site.. duduk kabin boring giler! hehe
oh ye... biasenyer kiteorang akan melawat tapak ( lha sangat kn.. haha) tapak yg mempunyai 14 unit kilang... dipenuhi orang asing which are Bangladesh. Nepal. Vietnam. Indon and entahlha... tak dapat dikenal pasti sbab semua same je.. tak hensem! haha :p so scary.. tgk aq.. mcm aq yg pndatang asing... choiii !  excuse me~~ muke comel mcm ni rakyat malaysia you.. ( comel sgt.. sampai kene ngurat. aip! aip! aip! ) 


When / Bila ?
well in my case.. dari kul 8 pg - 5 ptg . starting December 14 - April 15. 
(skrg korg da boleh bygkan betape tepunya aq)


Who / Siapa ?
okey part nih panjang sikit. aq nak cite sape je yg aq jumpe spanjang aq Li ni.. haha pdn muke korg nak bace :P

FIRST ==> En. H****
dia 3T hmm tegas. teliti. tua. Oops!! hee my mistakes.. sorrry :P
encik nih pantang 6pak muke kiteorg.. asik nak tnye je.. penat nak jawab. haihh. biasenye kiteorg lari dr dy.. 6pak je dy.... LARI!!!! haha bedesup hilang.... ting! macam magic daa~~
nak escape senang je. bkk satu soalan... remember.. ONE QUESTION ONLY. tetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetetete dy bebel .  from A to Z to A to Z to H. the end. so harap maklum lha dye org mcm mne.
plus. dy nih boleh tahan funny. kelakar yg pelik. bila dy boring.. dye akan bcakap sorg2.. dalam bahasa jepun. hmm. jepun tw. da lha sorg2. risau tgk dy.tak pon. dy akan kacau org.. mangsa? of course lha training student mcm kiteorg. bende paling salute... encik ni penuh dgn ilmu. knowledge! I LIKE ^^

SECOND ==> Mr. F******
name mamat nih pelik.. type kat google. confirm jumpe! fb. youtube. ig. fuhhh org name unik lha kate kan. dy nih kira antara yg ramah lha. bole lha nak layan kepala kiteorg sbb dulu dy pon pnah praktikal. thankz abg.. atas bantuan. pandangan. dan idea jahat nya.. hehe dy ni lha yg slalu ajak kiteorg blk awal . shhhh~~ ni rahsia tw. jgn war2kan =l
bende paling lawak pada abg ni... hmmm... hehehehe
the way he laugh! HAHA kelakar lha abg. slalu jd bahan aq ngn eyqa. takpon dye slalu cakap. "aduiii alamak kw nih" dengan gaya okey. baru ade style :P
plus.... aq minat kat kete dy. abg pinjam!!!

THIRD ==> Kak N***
dye nih da ibarat kaunter pertanyaan kiteorang da. sikit2 " kaq... ni mcm mne? kat mane? bila? ngn sape? " haihh sian dye kne layan kerenah kiteorg. terima kasih kaq. akaq comel lha. happening sentiasa. plus tak pernah melupakan waktu makan. haha akak ni lha jam rehat kiteorg. "taknak breakfast ke?" takpon "da kul 1 da.. jom?" 

FOURTH==> A****
dy nih bdak praktikal jugak. kepale gile2. otak geliga. perangai? Wallahualam.. pada aq dy ade hati yg baek.. as for behaviour tu tak berapa pasti. tp dy ni degil yaa apunnnn!! nnt kalau dy da abes praktikal.. mesti boring. rindu kat dy. huhu jgn bg tw dy... sbb dy mls nak layan.


FIFTH ==> staf-staf kat site office
the engineers are okey..  cume ade sorg aq xbape berkenaan lha. cara dy layan kiteorg tu.. agak sombong.. hmm kurg selesa ngn dy. Yang laen.. so far so good. technician doing well. hidup dyeorg 6pak sempoi.. low profile... tp ade yg bwk moto besar + kereta honda msk site. gile ap? tak syg harta woiii. as for our accountant.. ouhhhh she is sooooo cute! tp sian asik kne buli je... harap anda tabah kaq -_-"


How / Bagaimana ?
hmm so far okey lha.. kat site.. office.. headquater. cume yg tak best nye.. buku jurnal nak tulis ap weyh???!! da bpe minggu tak update... takde idea.. kerajinan.. dan mood. padahal aq da nak kene observe nih.. wake up !!! haihhh ap nak jadi


_Till Then_

Tuesday, 10 February 2015

So called Friendship


apa itu F R I E N D S H I P ?  korang rasa? 

semua orang ada definisi kawan mereka. begitu juga aku. tak semua definisi tu betul. ade yang sibuk nak bezakan kawan / sahabat / member  . ntah lha. pada aku.. pandangan tu hanyalah pandangan. dan ianya berbeza utk setiap insan.

ada yang kata:
" friendship is not about who come first or last. Its about who come and never left "

aku setuju dengan statement ni, pada aku kawan tu bukan pada siapa yang dtg dulu.. tp pada spe yg dtg dan tak pernah pergi.  ianya bukan pada berapa lama.. tapi pada apa yang dy bagi pada kita... secara emosi.. fizikal.. ataupon intelek.. Its the though that counts guys. 

then, ada jugak yg kate:
" di sekitar kita, ada kawan yg selalu hadir sbg pahlawan "

mungkin betul. di saat kita sedih, galau, pening, sakit, perlukan pertolongan... mereka sentiasa hadir. sanggup ketepikan kepentingan diri demi kita.. even terkadang.. kita tak pernah pon nak hargai.. dyeorg ni mcm silent hero. kite jer tak perasan. kemain je dyeorg jaga aty kite.. tapi kite... buat dont know.. lebih kan org len.. tak perasan pon dyeorg kat sblh. sampai ade ketika... kite sakitkan aty dyeorg demi ego kita dan kepentingan kite. so sad bila terkena... tp bila kena kan org mcm tuh.. buat orang mcm tuh... gempak je rasa.... perasan bagus giler.. masa tu kite lha org paling innocent skali. poyo je lebih.

next, orang kata:
"sahabat adalah dia yang tahu kekuranganmu, tapi menunjukkan kelebihanmu. Dia yang tahu ketakutanmu, tapi menunjukkan keberanianmu"

okey yg nih aq sokong, pada aq sseorg tu bkn kwn yg baek kalau dy tak back up kite dpn org lain. I mean.. it is obvious semua org ada kelemahan tp tak perlu kw nak tunjuk klemahan kwn kw kat org len.. semata-mata nak tunjuk yg kw better dr dy. Please lha.. so heartless
tapi
kalau kw nak perli dy dpn2 takpe kot. make sure itu gurau je okey.. adat berkasih syg mestilah bergurau.. tp jgn melampau. nnt terguris hati dy. cian dy~~
oh ye!
aq cube nak jd kawan jenis macam ni... it is hard! and im still trying but guess what.. I already found one.. and its a secret ^.^

dulu aq pernah ade bestfriend (..well actually semua org ada).. then we are strangers. mungkin ungkapan "bestfriend / bestfriend4ever / and bla bla bla" tu hanya sekadar kata2.. tak bermaksud apa2 pon. setiap yg hadir pasti akan pergi... terserah pada kita untuk menilai setiap perkara.

what we have know.. appreciate it. apa yg lepas akan berlalu.. no matter how deep o how u wish thing might turn back the way u want. it happen. smile! it can never be better.

_Till Then_
FRIENDSHIP is a promise made by heart.
it have to be real. sincere. and full of memories.