Click here for Myspace Layouts

prIncEss

prIncEss

Tuesday, 10 February 2015

So called Friendship


apa itu F R I E N D S H I P ?  korang rasa? 

semua orang ada definisi kawan mereka. begitu juga aku. tak semua definisi tu betul. ade yang sibuk nak bezakan kawan / sahabat / member  . ntah lha. pada aku.. pandangan tu hanyalah pandangan. dan ianya berbeza utk setiap insan.

ada yang kata:
" friendship is not about who come first or last. Its about who come and never left "

aku setuju dengan statement ni, pada aku kawan tu bukan pada siapa yang dtg dulu.. tp pada spe yg dtg dan tak pernah pergi.  ianya bukan pada berapa lama.. tapi pada apa yang dy bagi pada kita... secara emosi.. fizikal.. ataupon intelek.. Its the though that counts guys. 

then, ada jugak yg kate:
" di sekitar kita, ada kawan yg selalu hadir sbg pahlawan "

mungkin betul. di saat kita sedih, galau, pening, sakit, perlukan pertolongan... mereka sentiasa hadir. sanggup ketepikan kepentingan diri demi kita.. even terkadang.. kita tak pernah pon nak hargai.. dyeorg ni mcm silent hero. kite jer tak perasan. kemain je dyeorg jaga aty kite.. tapi kite... buat dont know.. lebih kan org len.. tak perasan pon dyeorg kat sblh. sampai ade ketika... kite sakitkan aty dyeorg demi ego kita dan kepentingan kite. so sad bila terkena... tp bila kena kan org mcm tuh.. buat orang mcm tuh... gempak je rasa.... perasan bagus giler.. masa tu kite lha org paling innocent skali. poyo je lebih.

next, orang kata:
"sahabat adalah dia yang tahu kekuranganmu, tapi menunjukkan kelebihanmu. Dia yang tahu ketakutanmu, tapi menunjukkan keberanianmu"

okey yg nih aq sokong, pada aq sseorg tu bkn kwn yg baek kalau dy tak back up kite dpn org lain. I mean.. it is obvious semua org ada kelemahan tp tak perlu kw nak tunjuk klemahan kwn kw kat org len.. semata-mata nak tunjuk yg kw better dr dy. Please lha.. so heartless
tapi
kalau kw nak perli dy dpn2 takpe kot. make sure itu gurau je okey.. adat berkasih syg mestilah bergurau.. tp jgn melampau. nnt terguris hati dy. cian dy~~
oh ye!
aq cube nak jd kawan jenis macam ni... it is hard! and im still trying but guess what.. I already found one.. and its a secret ^.^

dulu aq pernah ade bestfriend (..well actually semua org ada).. then we are strangers. mungkin ungkapan "bestfriend / bestfriend4ever / and bla bla bla" tu hanya sekadar kata2.. tak bermaksud apa2 pon. setiap yg hadir pasti akan pergi... terserah pada kita untuk menilai setiap perkara.

what we have know.. appreciate it. apa yg lepas akan berlalu.. no matter how deep o how u wish thing might turn back the way u want. it happen. smile! it can never be better.

_Till Then_
FRIENDSHIP is a promise made by heart.
it have to be real. sincere. and full of memories.



No comments:

Post a Comment